onsdag 31 augusti 2011



HEJ!



Det var ett tag sen, men jag har haft så himla mycket för mig så har helt enkelt inte riktigt haft dig med dig kära blooooggis (haha jag hatar ordet 'blogg' låter så töntigt, men ändå).



Jag har varit hemma tidigast klockan 18.00-18.30 alla dagar och jag har gått upp klockan senast halv sju, så jag har varit rätt slut!



Iförgår vart jag faktiskt riktigt sjuk när jag kom hem från skolan, så jag kunde inte gå dit igår :( Men idag har jag mått prima, haha!



ikväll har det faktiskt varit riktigt fint väder också, trots att jag trodde det skulle regna, så jag är glad! Har suttit och skrivit min svenskauppgift i solen och så :)



Nu tänkte jag gå ner till min käraste Onkel och dricka lite te och kolla på TV, hoppas ni har det lika bra som jag PUSSHEJ! :)

onsdag 24 augusti 2011

Skola och trött, men inte skoltrött

Jag är trött för att jag går i skolan men inte trött på skolan.
Har det ju asbra! Har ännu sålänge bara träffat störtsköna människor i Staden och på skolan.
Och till alla er som fortfarande inte har fattat så pluggar jag alltså Sjöfart i Göteborg :P
Första dagen hade vi mest rundtur, information och så fick vi massa lappar.
Idag har vi gjort lite mer, haft 'lära-känna-övningar', gått på museum och sådant, har faktiskt haft väldigt kul idag :)
Efter skolan så träffade jag Elin, vi åt och tjötade om allt och inget, detta var också kul ju!
Skämde ut mig på tåget då jag kom på mig själv med att prata med min telefon för att den inte funkade, hahah, wierdo nr.1! xd

Nu när jag går på skola i Gbg så har jag lärt mig massa bra grejer, typ som vart Järntorget ligger, att 'Bamba' är vad man kallar matsalen, att man måste stämpla när man hoppar på bussar/spårvagnar, och att 'knöö daaääeeej' menas att man ska akta sig.

Det ända minuset som finns är att nu när jag bor hos världens bästa Onkel så måste jag frånochmed nästa vecka gå upp vid fyra-halvfem tiden för att ta bussen klockan halv sex, DRYGT! Hoppas jag hittar någonstans i Göteborg att bo snart (eller ah, att Pappa hittar någonstans åt mig).

Jaja, det var väl allt, jag vet att det är trist när jag inte har några bilder men jag har inte några så TYVÄRR

PUSSHEJ

måndag 22 augusti 2011

Nervös!

Ojojoj, imon börjar min skola, och det kommer bli så jävla kul! Men jag är ändå lite nervös, längst inne sådär.. Och imon flyttar jag till varberg också, och bor hos min Onkel, tills jag hittar ett ställe att bo på i Göteborg, så jag får pendla ett tag eller så ..
Och det värsta är att jag itne vet vad jag ska ha på mig!! Paniiiiik ;)
haha..
Jag vet inte riktigt var jag har att säga egentligen..
Juste jag blev väckt för en timme sen av min kära Mamma och hon hade en present till lilla Uggle-mig! Det var ett uggleblock, ugglepennskrin och uggle pennor och sånt, kul ju!

Jaja, have a nice day, och så får ni kanske ett lite mer intressant inlägg ikväll :)
PUSS

torsdag 18 augusti 2011

Helt okej Dag

Hum, vad tror ni att jag menade med den rubriken egentligen?
Jag kanske menade "Dag" som i namnet, alltså att 'det är helt okej med det Dag'?
Eller så kanske jag menade 'dag' som i 'dygn' ??
He-he..

Iallafall har jag haft en trevlig dag, har fixat med grejer och gjort ärenden.
Sen åkte jag till Sibylla en stund, lämnade mina gamla jobbkläder och pratade med de andra lite. Fikade med Evelina en stund också, alltid lika kul att prata med henne! Sedan tog vi följe hem och diskuterade 'Pubis-Linnea', kan man säg då alltså, HAHAHA!
Sedan var jag hemma hos Cassandra en stund eller två, där gosade och lekte jag mest med lilla Antero, han är nog världens finaste!
Jag har precis käkat kräftor hos mina kära föräldrar.
Om en halvtime så blir det kanske en runda in till Ljungby igen, jag gillar inte hela den här grejen med Ljungbydagarna men jag känner att jag vill göra något nu när detta är min sista helg i Ljungby..

Aja, hoppas att Ni också har haft en bra dag, vi hörs! :)

Du måste börja för att jag ska våga fortsätta



åååå, det är så fruktansvärt jobbig att vara så feg och fjantig som jag.

Jag är så galet kär, men vågar inte visa det.

Jag låtsas istället att du bara är en i mängden.

Men i smyg föll jag för dig för så längesen, jag ler när jag tänker på dig och jag överanalyserar alt du säger/skriver till mig - För den där p-smiliesen kanske betydde att du var lite irriterad, men eftersom du faktiskt skrev flera utropstecken så betyder det kanske att du verkligen ville att jag skulle göra det, eller?

Och det är så fruktansvärt jobbigt att varje gång du rör vid mig så blir jag alldeles generad och det känns som det bränner där du rörde mig.

Men samtidigt så kan det ibland kännas som om du kanske känner likadant?

Vilket gör att jag faktiskt inte vill träffa någon annan, och det är kanske dåligt.

För om du fortsätter ge hopp om att det kanske ska bli vi två någon gång, fast utan att ta det första, trevande steget, så kommer jag aldrig bry mig om andra killar och jag kommer helt enkelt bli en ensam sate.. :/



Värst vad känslosam jag har blivit här, tänker jag mig verkligen för? Kanske inte men det gör inget.

Nu tänker jag tviiiiinga mig till sömns, GODNATT PÅ ER




onsdag 17 augusti 2011

Kär

Klicka Här

Godmorgon!

Jag har lyckats totalvända på dygnet, utan mening. Inatt (imorse?) somnade jag klockan halv sex, inte okej, inte okej alls.
Så kvällens uppdrag blir att somna i tid (hur det nu ska gå till??) Eller att vara uppe hela natten så att jag kan somna i tid imorgon..
Fast innan det ska jag ut på äventyr! Wihoo, ska åka till ett gammalt stenbrott uppe i skogarna och gissa om jag tänker fota en massa, nu när jag har en duglig kamera :))
Haha, jag har totalstruntat ljungbydagarna kom jag precis på, okej, det är okej, jag är ju faktiskt inte särskilt glad i hela grejen med Ljungbydagarna anyway, det är mest karnevalen som är kul men i år är vi ju inte med så jag känner mig inte särskilt peppad på att gå ut och göra något.
Fast kanske endå att jag ska det i helgen, det är endå min sista helg i Ljungby ??

Jaja, jag bara babblar om konstiga saker (?) och måste faktiskt sticka nu, ska fixa lite grejer innan äventyret!

HEJDÅ SMÅBARN

Något av det bästa är

Att sitta i badkaret och låta duschens vattenstrålar massera ryggen.
Att höra hur ljudet av vattendropparna förändras i takt med att badkaret fylls, och att det låter som man befinner sig mitt under den värsta regnperioden någonsinn.
Att dyka under ytan i badkaret och hålla andan så länge det går, bara för att lyssna på vattnets fantastiska ljud. (för det låter tusen gånger bättre när man är under vattnet)
Att skrubba hela kroppen med värsta borsten, så att det nästan svider.
Att raka benen så att de blir alldeles lena.
Att schamponera och göra inpackningar i håret.
Att när vattnet kallnar kunna fylla på med nytt varmt vatten.
Att känna hur håret lägger sig som en krona runt huvudet.
Att när jag kliver upp ur badkaret efter en timme eller två och upptäcker att hela kroppen är rosa-röd på grund av det varma vattnet.

Kanske kommer min kärlek till att bada (och att bada varmt) av min Mamma och mina Finska gener? Eller för att jag är av stjärntecknet Fiskarna? Ingen vet, men jag kommer ändå alltid älska vatten och att bada.

tisdag 16 augusti 2011

Schulman Show

Sitter i solen på altanen och ser på Schulman Show, och det kan nog vara den bästa någonsinn. HAHAHA oj vad jag skrattar, så himla himla bra.
Jag gillar den dära Schulman!

Om en vecka

så börjar jag nya skolan, Sjöfart på Lindholmens Tekniska Gymnasium. Jag är rädd, spänd, glad och förväntansfull. Det ska bli så kul! Men läskigt.. Fast mest kul.
Tråkigt att jag inte kommer kunna bo i Göteborg på ett tag och att behöva pendla från Varberg, men kul att bo hos min käraste Onkel.

Nog tjatat om det.
Sommaren är tillbaks! Det är soligt och hela 25 grader varmt! Vilken Lycka!
Så nu tänker jag göra mig iordning, sätta in en ny maskin tvätt, hänga upp tvätten och sedan SOOOOLA.
Lite senare idag planerar jag också att åka in till Ljungby, jag vet egentligen inte riktigt vad jag ska göra där, kanske ta en kopp kaffe med någon trevlig själ? Fast sen måste jag ju handla nytt te också, massvis med te faktiskt 8) Och så behöver jag handla jordgubbar, helst frysta, mums!

Så ni får har en bra dag så ses vi ikväll, HEJRÅÅ! :)




Ps. Jag håller på att lära mig Finska så det hänger postitlappar i hela huset med finska på. Idag har jag mest lärt mig 'vaatekaappi' som betyder garderob.
Ds.

måndag 15 augusti 2011

Bara allmänt konstigt inlägg om att tycka om.

Älskar den här musikvideon! Helt fantastisk helt enkelt.

Något annat jag tycker om är varmt, varmt, varmt vatten. Jag gillar att duscha men allra helst att bada.


Jag gillar att uppleva saker, och att resa.


Jag tycker verkligen om Fantas nya, helt underbara reklam, nästan bud på att börja dricka coca cola co. bara för deras fantastiska reklam.


Jag gillar min Mamma och att hon fixar allt åt mig.


Jag gillar staden Göteborg, och det är ju dit jag ska flytta för att plugga Sjöfart och senare bli kapten över ett skepp.


Och när jag har blivit kapten ska jag och Erik starta Sibylla på en Krabbåt.


Jag tycker om pengar och att köpa saker, kläder, cdskivor och böcker.


Jag tycker om att hata dig.


Jag älskar musik, all musik, förrutom dansband då.


Jag tycker väldigt mycket om små spelningar med lokala rockband.


Jag älskar att dansa, helst för mig själv i en lägenhet med hög musik.


Jag vill oftast vara ifred fast ha massa folk omkring mig.


Jag gillar att äta frukt till frukost.


Jag tycker om att sitta i ett hörn av ett rum och bara analysera människor och lyssna på vad dom säger, och sedan ibland inflika med mina smarta kommentarer.


Jag gillar att känna lukten av skog jag tycker också om lukten av herrparfym, fast då alltså på en kille som ni kanske förstår.


Jag gillar att fota i naturen.


Och jag tycker verkligen verkligen om att sova.


Något av det bästa som finns är att ligga i soffan, släcka ner i rummet, tända ljus (levande ljus då alltså) och ha på Metallica på låg volym och bara vara.






Idag tycker jag om,



söndag 14 augusti 2011

Hejsan alla Hjärtan på jorden!

Är trött på att itne få vara i fred, jag vill vara ifred en hel dag och bara behöva prata med folk när jag vill om jag vill.


Iallafall så har jag inte så mycket att säga, jag har himla mycket att göra men har inte riktigt ork, trots att det är saker som måste göras nu nu nu, så skjuter jag upp det lite till. Nästinpåentillångestochdeppdag idag, men det är bra endå, min kära Mamma fixar ju allting åt mig så ingen panik och oro.


Nu ska jag se på "Naturens Former" på kunskapskanalen, dricka massa kaffe och äta en bit godis eller två, och jag råder er att göra detsamma! :)



Alltså, klockan 21.00 på Kunskapskanalen, programmet heter: "Naturens Former".



PUSSOCHHEJ


Råttor

Okej nu ska jag berätta hur det kommer sig att jag är rädd för råttor på toaletterna.

Det började med att jag för kanske två månader sen gick på en anticimexkurs via jobbet.
Där berättade gubben om hur man ska göra för att allt ska vara så hygieniskt som möjligt och blablabla. Jag och Evelina var lite som två små barn och fnissade i smyg åt det mesta. (fast tro nu inte att vi satt och störde och så vi var faktiskt väldigt diskreta)
Men när den hära gubben berättar att råttor kan klättra i rör, rakt upp utan något att 'egentligen' kunna klättra på. Just det gjorde inte så mycket, det visste jag ju redan, men när han säger att råttor också är väldigt bra på att hålla andan och att de mycket väl skulle kunna klättra upp genom rören till toaletten och att det FAKTISKT HAR HÄNT, då blev jag asrädd. Vad ska jag ta mig till???? Så det ledde till att jag helst inte går på toaletten utan att jag håller mig tills jag nästan kissar på mig.
Och när jag väl ska kissa så lägger jag papper i toalettstolen först, för då tänker jag att det är ju mörkt och då fattar inte råttor att man kan klättra upp där, utan att dom tror att det tar stopp där och att dom klättrar tillbaks.

DUMMA ANTICIMEXGUBBE SOM HAR GJORT MIG RÄDD FÖR RÅTTOR PÅ TOALETTERNA, ALLT ÄR DITT FEL, BARA DITT!

När jag inte kan sova




så brukar jag oftast gå, kolla runt lite på internet och beställa lite saker från olika onlineshopping sidor,


sen brukar jag dricka massvis med kaffe och sedan massvis med vatten.


Då brukar jag bli himla kissig och tar mig till toaletten (fast jag väntar såklart till sista sekunden, jag gillar inte att kissa, det finns råttor),


på toaletten kollar jag mig i speglen och funderar på om det verkligen är okej att se ut som jag - och så gör jag en Jasmin och fnissar åt mig själv.


På toaletten är det alltid kallare än i resten av huset så det är ofta jag börjar frysa och komma på att jag kanske ska ta ett bad.


Och bada brukar jag faktiskt nästan alltid göra på nätterna när jag inte kan sova.


Men halvägs genom badandet så brukar varrmvattnet ta slut så då måste jag snabbt duscha av mig i det kalla vattnet och tvätta ur schampot samtidigt som vattnet blir kallare och kallare.


När jag kliver upp ur badkaret brukar det inte finnas badlakanhandukar så då brukar jag vara tvungen att komma på en nödlösning, vilken allt som oftast brukar vara kökshanddukar eller vanliga lakan.


Sen brukar jag väldigt ofta läsa böcker eller tidningar i en eller två timmar,


för att sedan omkring klockan 04.00, kunna somna.




Så brukar det gå till när jag ska sova, hur brukar Ni göra ? :)

lördag 13 augusti 2011

Bilder,




"Do the Creep" - Klicka på bilden så förstår ni vad jag menar ;)




Moster Morris (det är jag då alltså) med en somnande Antero :D





Mor&Son

Befinner mig på Rönnäs,

och packar ihop mina sista saker, förvånansvärt mycket grejer jag hade i mitt lilla rum haha! Jag är nog världens största prylsparare, ;)

ÅH jag är så glad att allting har ordnat sig! Känns fruktansvärt bra förtusan, men det är faktiskt lite ledsamt att packa ihop allting och att jag ska lämna min familj och mina vänner här i Ljungby, men dom kan ju faktiskt komma och hälsa på och jag kommer ju faktiskt komma hem hit och hälsa på, sådetså :D


Jaja nu ska jag och min syster, Mamma Cassie äta kinamaten som blev över sen igår, jag ääälskar chinesefood 8D



Förresten, här är en av mina nya tröjor jag beställde och jag ä-l-s-k-a-r den! Helt fantastisk faktiskt,









PUSSOCHHEJ

Men det är okej,

YES!
Mandala sa att Lindas-Marcos-syster ska flytta ihop med Marco så hennes lägenhet i Göteborg ska stå tom i tre månader (uppsägningstid nivet) och under dom här tre månaderna kan jag eventuellt bo där, och inte ens behöva betala hela hyran, så då hinner jag hitta ett nytt ställe, jippiwoooho, fyfan vad bra ju!! LYCKA
Moster Mala är fanimej bäst. :D

Känns så sjukt skönt att jag kommer slippa pendla och slippa krabba och allt har löst sig fyfanvadjagärgladjagvillbaraspringaomkringochskrikagladaordförattjagärsågladjippiwohoo

Förövrigt så var jag precis hos Cassandra och Antero på rönnäs och åt kina mat och allmänt tjötade och tittade på bebiskläder som lille Terro ärvt av alla tidigare bebisar i familjen, men hinner inte snacka nu för vetenskap börjar på tv så jag måste kiiiiila
HEJDÅ MINA UNDERBARN, shhh

fredag 12 augusti 2011

Bitter men mest ledsen faktiskt.

Hejsan, minns ni mig? Jag vet att det var ett tag sen nu men internetet har inte funkat, men jag har tänkt på er, och jag behöver skriva av mig så när jag inte har kunnat skriva här så har jag skrivit i mitt fina anteckningsblock, men känns bra att vara tillbaks här igen.. :))

Men anledningen till att jag är ledsen är ju faktiskt inte ickefungerande internet utan det är ickefungerande boende i Göteborg. Jag skulle egentligen ha flyttat idag, men när min finaste Mamma ringde tanten igår (hon jag skulle hyra rummet av) och sa att jag skulle flytta dit idag så säger tanten "nää vaddå? jag har gett rummet till en annan, vi har ju inte fått några pengar så vi antog att ni inte skulle ha rummet", typ. Men vi hade ju såklart satt in pengar för läänge sen. Så idag har Mamma varit på banken och fixat ett kvitto på att hon har gett pengarna. Allting stämde såklart eller tyvärr. Hade faktiskt kännts bättre om det var något som hade blivit fel för jag blir så ledsen när folk är såna. Oj töntigt det lät och lillgammalt men jag är både töntig och lillgammal så det gör inget. Iallafall så ska Mamma prata med någon slags vägledartant som ska hjälpa oss huruvida vi ska gå tillväga. Och jag ska bo i Varberg hemma hos min finaste onkel och pendla till Göteborg tills jag har hittat någon annanstans att bo. Han är allt bra han <3

usch, igår, när jag fick reda på allt, var en jätte jobbig dag. Jag var hemma på Bäckamåla och passade hundar och lillasyster och missade fikan med Evelina som vi hade planerat, Mamma ringer från jobbet och berättar snabbt vad som har hänt, jag börjar gråta, hundarna blir helt hispiga och min lillasyster följer efter mig och tjatar om att jag ska berätta vad som hänt. Men vet ni, jag är en sån person som haatar att gråta så andra ser det, jag skämms lite lixom, jag vill mest gömma mig och låtsas att ingen ser mig, och jag vill inte prata med någon, så det var jätte jobbigt när min lillasyster försökte prata med mig och följde efter mig. Så det slutar med att jag låste in mig på mina förälrars rum, ända tills min lillasyster börjar gråta för att hon hade ont i magen och som pricken över i börjar hon kräkas. Fantastiskt olägligt tillfälle tycker jag..

Detta blev ett långt inlägg men skitsamma. Nu ska jag fortsätta dricka massa kaffe och försöka bli på bättre humör, känns redan lite bättre nu när jag har internet, för då kan jag faktiskt ångestshoppa 8D

måndag 8 augusti 2011

TÄNKER PÅ DIG

Jag är kär.
och så är det med det.

En Historia.

"Åh vad skönt, äntligen har jag fått sluta jobbet! Men jobbigt att jag är så sleten.." Tänker jag efter avslutat arbetspass, "Det enda jag ska göra nu är att byta om och sen springa inom Donken och handla en Latte, mums." Jag tar på mig min fina långklänning, sätter upp håret i en stram knut för att dölja att det är smutsigt. Jag drar även på mig lite mascara och eyeliner, och faktiskt så känner jag mig riktigt snygg, trots att jag är så trött.
"Hejdå alla, vi ses imon! Hoppas det går bra för er ikväll för jag ska ha det asnice! ;)" ropar jag till alla innan jag hoppar på cykeln och cyklar över till McDonalds.
När jag går in känner jag verkligen hur fint klänningen faller sig runt min kropp. "Åh vad bra, vad kan gå fel nu egentligen? Juste, ingenting" Fortsätter jag att tänka.
Jag hoppar på min cykel men min tunga jobb-kasse gör det hela lite vingligt, sen att jag håller en varm kopp kaffe i ena handen hjälper ju inte precis.. Jag känner att det börjar urarta och precis när jag kommer ut på den stora vägen så fastnar min klänning i cykelkedjan, tusan! Den sliter upp ett stort hål, jag får lite panik och tänker cykla till kanten för att inte vara ivägen för alla bilar, men mitt i nästa tramp tar det stopp.
FAN!
Klänningen har snurrat in sig så mycket att jag inte kan cykla mer - och jag står mitt i vägen! När jag trillar till och spiller kaffe över min brännskadade hand, säger jag högt:
"HELVETE VAD ONT DET GÖR!"
Jag börjar böla och står där med klänningen halvt nerdragen och insnurrad i cyklen, kastar iväg den är jävla kaffeskiten, känner hur mascaran rinner nerför kinderna, bilarna börjar tuta och min fucking klänning är helt söndersliten.
FAN OCKSÅ
Jag sliter bort den dumma klänningen och trampar snabbt iväg, generat röd om kinderna, med gråtande ögon och en pulserande hand.
Känns som jag föll ner från mitt fluffiga moln och hårt ner på marken.
Kanske bara ska gå hem och dra något gammalt över mig ändå??

HELT SLUT

Hej, jag orkar egentligen inte blogga skulle mest bara säga att det var kaos idag på jobbet, tre bussar på de tre sista timmarna med bara tre personal, ja nin fattar ju hur det går då..

Kanske lite roligare inlägg imon, innan jag åker in till Ljungby för att fika med Jonathan och packa mina sista grejr inför flytten wiihooo.

GODNATT STJÄRNGLANS

söndag 7 augusti 2011

Sista jobbdagen idag





Ja, hur känns det egentligen? Det känns sjukt bra. Och jätte konstigt. Har haft kul där, även fast jag också har hatat det. Och jag har lite ångest, för vart ska jag nu jobba ? Och känner mig lite nostalgisk, lixom efter idag så kommer jag aldrig mer trilla och slå mig. Aldrig mer kommer jag gå runt med den fula kepsen, låångt nerdragen. Aldrig mer kommer jag snubbla och tappa ut den nypåfyllda dressingen.Aldrig mer kommer jag på skämt blir utskälld av chefen. Aldrig mer kommer Erik och Anton höja volymen på mikrofonen, och jag skämmas ihjäl. Aldrig mer kommer Erik säga: 'Hej älskling', jag kommer aldrig mer få skriva mina fina men ilskna lappar och hänga upp över hela Sibylla. Och Erik kommer aldrig mer behöva slitna ner dom, för att han haatar handskrivna lappar. Inga fler glasspauser eller storstädning med Caroline. Inga mer mongodamp på Anton. Aldrig mer kommer Erik mobba mig och Anton säga: 'va snäll mot min flickvän'. -haha


Men samtidigt, jag kommer aldrig behöva bli inringd i sista minuten, få skämmas eftersom att allt är slut och allt dröjer. Aldrig mer skitsnack och dumma intriger av personalen. Aldrig mer tvångsstäd för att ingen annan gör det.


Det känns bra och dåligt på samma gång, men jaja, vi ses ikväll efter jobbet!

Jobb avklarat!

Hejsan! Hur mår ni ikväll? Ni är antagligen ute och festar men jag jobbar och sitter sen hemma..
Gick iallafall hur bra som helst idag på jobbet! Var knappt ingen där, så det mesta jag har gjort idag har varit att städa, skriva listor på saker som andra kan städa och varit allmänt glad och trevlig.
Åh juste, jag lurade hela bunten på jobbet, hahaha! Så himla kul, nästan roligare än den gången Micke lurade mig, hahaha!


SJUKT KUL


Men iallafall, imon blir min sista jobbdag och det känns så jävla konstigt, gud, sen har jag inget jobb, lite ångest faktiskt. Men innan jobbet ska jag och Louise cykla till Nikkis Mammas affär (Nikki är min kusin, typ), det är en socondhand butik och den är helt fenomenal!
Men det betyder också att vi ska cykla från Ljungby hela vägen till Strömsnäs, men det är nice för det blir sjukaste motionen!

Jaja, har inte så mycket mer att säga, vi hörs imon,
PUSSHEJ